Nieuws21 jul '14 12:15Aangepast op 21 jul '14 13:26

Coen gaat het doen met acht rijstroken

Auteur: Bram van Dijk

Acht rijstroken telt de nieuwe Coentunnel en dat betekent dus doorrijden. De oude en de nieuwe tunnel zijn de afgelopen dagen met elkaar verbonden en vanochtend geopend. "Het verkeersbeeld is veel rustiger dan voorheen."

Image

Met een beetje geluk rijdt het nu altijd door bij de Coentunnel. "Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar de verwachting is van wel. We hebben altijd twee rijstroken gehad en we hebben er nu drie in de ochtend en die kunnen we zelfs bijschalen tot vijf. De capaciteit is dermate veel groter dat we verwachten dat het voorlopig wel even doorrijdt", zegt Jan Rienstra, de omgevingsmanager van de Coentunnel.

Veiliger
Ook is de Coentunnel een stuk veiliger geworden. "Het verkeersbeeld is veel rustiger is dan voorheen, voorheen had je dat een file ontstond of dat een file oploste. Mensen hadden veel snelheidsverschillen of gingen soms van links naar rechts naar een andere rijstrook gingen. Omdat er nu een veel meer capaciteit is, de mensen niet zo dicht op elkaar rijden, verwachten we minder kopstaartbotsingen." Er vielen al meerdere doden in en rondom de Coentunnel.

Volgens Rienstra is er 'tientallen jaren over besloten'. "Toen zijn we in 2009 gestart met bouwen, en nu 5 jaar later, en het is gerealiseerd. En dat is een prachtig stuk werk. Hij is helemaal af en dat is een prachtig gevoel na zoveel jaren."

Vanochtend file
Wel had de Coentunnel al meteen vanochtend te maken met een file: een te hoge vrachtwagen stond stil voor de tunnel. De korte file was snel opgelost.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen