Nieuws20 jan '14 15:33

Creditcarddata miljoenen Koreanen gestolen

Auteur: BNR Webredactie

Een IT-medewerker heeft creditcardgegevens van 20 miljoen Zuid-Koreanen op een USB-stick gezet en aan marketingbedrijven doorgegeven.

De omvang van de zaak kwam aan het licht nadat de man was gearresteerd, zo meldde de BBC maandag. Door de diefstal is ongeveer 40 procent van alle inwoners van het Aziatische land gedupeerd.

De man werkt voor Korea Credit Bureau, een bedrijf dat gegevens op creditcards vastlegt. De politie heeft ook managers van de marketingbedrijven die de gegevens in handen kregen, aangehouden. Het eerste voorlopige onderzoek lijkt erop te wijzen dat de IT-werker ervan profiteerde dat Korea Credit Bureau toegang heeft tot databases van drie grote Zuid-Koreaanse creditcardmaatschappijen.

De toezichthouders onderzoeken welke maatregelen de drie creditmaatschappijen hadden genomen om zich tegen het kopiëren van gegevens te beschermen. De directeuren hebben zich met een gezamenlijke buiging voor de diefstal verontschuldigd. De Zuid-Koreaanse financieel toezichthouder heeft laten weten dat de maatschappijen alle eventuele schade die klanten lijden, zullen vergoeden.

Gerelateerde artikelen