Nieuws21 jan '13 10:55

Nederlandse terrorist betrokken bij gijzeling Algerije

Auteur: Pieter van den Akker

Een van de terroristen die de gijzelingsactie in Algerije uitvoerde, is van Nederlandse afkomst. Dat meldt de Franse wereldomroep. Het is niet duidelijk of de Nederlandse gijzelnemer de actie heeft overleefd.

Onder de gedode gijzelnemers op het gascomplex in de Algerijnse woestijn waren in ieder geval twee Canadezen. Dat hebben Algerijnse bronnen binnen de veiligheidsdiensten maandag laten weten.

De regering meldde eerder dat de terroristen uit zeker zes verschillende landen kwamen: Arabische, Afrikaanse en niet-Afrikaanse.

32 terroristen gedood
De gijzelingsactie kwam zaterdag na vier dagen tot een einde. Volgens de laatste berichten zijn zeker 48 gijzelaars om het leven gekomen uit onder meer de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Japan, Noorwegen en Roemenië. Het leger doodde zeker 32 terroristen.

De gijzeling begon woensdag toen de terroristen het gascomplex In Amenas overvielen. Ze namen een groot aantal mensen, onder wie veel westerse medewerkers, in gijzeling op het woongedeelte van het terrein. Volgens de Algerijnse regering zijn ruim 107 buitenlandse en 685 Algerijnse gijzelaars gered.

Gerelateerde artikelen