Nieuws30 jan '13 08:58

Tristan van der V. had wapencontract

Auteur: BNR Webredactie

De schutter die in 2011 in Alphen aan den Rijn zes mensen en zichzelf doodschoot had met zijn vader een wapencontract. Daarin stond dat hij beloofde zijn wapens in te leveren als hij zich weer depressief zou gaan voelen.

Dat meldt de website van het Algemeen Dagblad.

Jurist Orlando Kadir uit Alphen beweert in het AD dat ook de politie het contract had getekend. Samen met letselschadeadvocaat John Beer bereidt Kadir een schadeclaim voor tegen de staat en de politie, omdat Van der Vlis een wapenvergunning kreeg ondanks zijn psychische problemen.

Verstrekken rapport
Dinsdag werd bekend dat de ouders van Tristan van der V. het Openbaar Ministerie hebben verzocht het psychiatrische rapport over hun zoon niet te delen met derden omwille van hun privacy.

Dat heeft de advocaat van het OM dinsdag gezegd tijdens het kort geding van slachtoffers van de schietpartij van 2011 in Alphen aan den Rijn over het verstrekken van dit rapport.

Mentale toestand
De slachtoffers willen inzage in het rapport om aan te tonen dat Tristan nooit een wapenvergunning had mogen krijgen vanwege zijn mentale toestand. Volgens de advocaat van de slachtoffers zou geen enkele psychiater destijds een verklaring hebben afgegeven die nodig was geweest voor de verstrekking.

Medisch beroepsgeheim
Het Nederlands Instituut voor psychiatrie en psychologie wil het rapport niet verstrekken, omdat dit het medisch beroepsgeheim schendt. Ook zouden betrokkenen bij een mogelijk gelijksoortig incident in de toekomst niet willen meewerken omdat vertrouwelijkheid dan niet meer is gewaarborgd.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie beloofde de Tweede Kamer eerder dat het rapport van de rijksrecherche over Tristan van der V. openbaar wordt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen