Nieuws6 mei '14 15:38

Meer aanmeldingen bij universiteiten

Auteur: ANP Nieuws

Bijna 66.000 aankomend studenten hebben zich aangemeld voor een universitaire studie vanaf september.

Dat is 5 procent meer dan vorig jaar, zo blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de VSNU, de vereniging van universiteiten. Dit jaar moesten studenten zich voor het eerst al voor 1 mei aanmelden bij universiteiten of hogescholen+ vorig jaar was dat nog voor 1 oktober.

De uiterste aanmelddatum is vervroegd om de uitval terug te dringen. Iedere aankomend student moet de komende maanden een verplicht introductie- of kennismakingstraject doorlopen. Dit is om te kijken of de motivatie of verwachtingen van de aankomende studenten kloppen met wat de opleiding aanbiedt. Iedere instelling moet dit doen, maar mag dat wel op de eigen manier invullen. Een opleiding mag een student overigens niet weigeren, maar kan wel bedenkingen uiten bij zijn of haar keuze of motivatie.

Voor het weekeinde liet het ministerie van Onderwijs al weten dat het totale aantal aanmeldingen hoger lag dan vorig jaar. In totaal 197.564 studenten hebben zich op tijd aangemeld voor een studie aan een universiteit of het hoger beroepsonderwijs. Het uiteindelijke aantal studenten zal hoogstwaarschijnlijk iets lager uitvallen, omdat er ook nog scholieren gaan zakken voor hun eindexamen, deze maand.

Gerelateerde artikelen