Nieuws9 sep '14 03:10Aangepast op 9 sep '14 06:13

Zware klus voor Apple-topman

Auteur: ANP Nieuws

Topman Tim Cook van Apple kan dinsdag het bewijs leveren dat het Amerikaanse technologieconcern uit het Californische Cupertino nog altijd in staat is met innovaties te komen die vriend en vijand versteld doen staan.

EPA
EPA

Net zoals het geval was tijdens het bewind van zijn iconische voorganger: de 3 jaar geleden overleden Steve Jobs. Cook zal vrijwel zeker de iPhone 6 onthullen, de nieuwe smartphone die iPhone 5 opvolgt.

Dat zorgt op zich al voor opwinding onder de liefhebbers van Apple-producten, die zich naast de toegepaste technologie onderscheiden door hun design. Nu al bivakkeren bij de Apple-store in New York die-hard fans die er snel bij willen zijn.

Mogelijk zorgt Apple nog voor een extra verrassing door op het al weken geleden aangekondigde 'event' in Cupertino, een nieuw draagbaar apparaat te introduceren: de smartwatch (iWatch). Dat zou de introductie betekenen van de eerste nieuwe productcategorie sinds de onthulling van de iPad in 2010.

Voor nog grotere opwinding kan Apple zorgen met de introductie van een nieuwe mobiele betaaldienst, waarover al geruime tijd geruchten de ronde doen. In dat geval staat Cook wel voor de taak het publiek ervan te overtuigen dat het met de veiligheid van deze 'mobiele portemonnee' wel snor zit. En dat lijkt een lastige klus na het naaktschandaal rond iCloud.

Gerelateerde artikelen