Nieuws20 dec '12 06:27

Weekers: Ik onderschatte vragen media

Auteur: Marjan van den Berg

In eerste instantie heeft staatssecretaris Weekers naar eigen zeggen "te lichtvaardig" gereageerd toen media vragen begonnen te stellen over zijn reclamezuil.

De reclamezuil met een grote afbeelding van Weekers gebruikte hij in verkiezingstijd. De inmiddels van corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey had de zuil betaald.

De staatssecretaris moet zich donderdag over de kwestie verantwoorden in de Tweede Kamer. Daar zijn vragen gerezen over zijn integriteit. Weekers noemde alle aantijgingen eerder "absolute flauwekul''. Hij repte over "complotdenken''.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Weekers nu: "Ik heb het belang van de beantwoording van deze persvragen ten onrechte onderschat.'' Achteraf gezien had hij beter moeten doorvragen toen Van Rey de reclamezuil (kosten 3000 euro) aanbood en hadden zaken op papier gezet moeten worden. Dan zou hij nu beter in staat geweest om vragen over de kwestie te beantwoorden, aldus Weekers in de brief.

Ook over twee andere dossiers zijn vragen gesteld waarbij Weekers' relatie met de oud-wethouder mogelijk een rol zou hebben gespeeld. Het gaat om de keuze van de vestiging van belastingkantoren en een belastingkwestie waarvoor Van Rey hem had benaderd.

Weekers was in het verleden politiek medewerker van Van Rey toen die in de Tweede Kamer zat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen