Nieuws19 dec '12 21:54Aangepast op 19 dec '12 22:19

Van Rey betaalde reclamezuil uit campagnepotje

Auteur: Melvin Captein

In tegenstelling tot wat de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey eerder beweerde, betaalde hij de donatie aan de campagne van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers niet zelf.

Dat zegt campagneleider van de VVD Weert, Ben Bremmers, tegen NRC Handelsblad. Weekers is in opspraak omdat hij een grote reclamezuil liet betalen door zijn vriend Van Rey. De twee verklaarden eerst dat Van Rey dat uit eigen zak had gedaan, maar volgens Bremmers was het geld afkomstig uit een potje dat hij over had van eerdere campagnes.

Potje
Van Rey wordt ervan verdacht smeergeld te hebben aangenomen van projectontwikkelaar Piet van Pol, die gul in de campagnekas van de ex-wethouder stortte. Uit die campagnepot, aangevuld door andere zakenrelaties van Van Rey, is het geld van de reclamezuil afkomstig.

3.000 euro
Zowel Bremmers als Weekers wisten niet waar het geld voor de zuil - zo'n 3.000 euro schat Bremmers - vandaan kwam. Toen de herkomst van het geld duidelijk werd heeft Bremmers Weekers ingelicht. Die heeft op zijn beurt de informatie doorgespeeld naar premier Rutte. Volgens Bremmers gebeurde dat afgelopen weekend al.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen