Nieuws10 okt '14 14:35

RedBull geeft je 13 miljoen

Auteur: BNR Webredactie

RedBull geeft je GEEN vleugels? Deze schokkende openbaring is de reden achter een rechtzaak tegen RedBull in Amerika. Het bedrijf moet zijn klanten nu een vergoeding van 13 miljoen dollar betalen vanwege de misleidende slogan

Image

Nu de slogan ‘RedBull geeft je vleugels’ niet waar blijkt te zijn, willen Amerikaanse klanten een vergoeding. “RedBull moet nu 10 euro per ‘klagende’ klant betalen”, zegt BNR-verslaggever Jelle Maasbach. “Dat lijkt niet veel maar in totaal loopt de vergoeding op tot ongeveer 13 miljoen dollar.”

Amerika
Nu de Amerikanen een flinke vergoeding krijgen, wordt er gekeken naar de mogelijkheden om RedBull ook in Nederland aan te klagen. Volgens schade-advocaat Martin de Witte gaat dat niet zomaar lukken. “Je moet bewijzen wat je hebt gedronken, hoe vaak en wat voor klachten je eraan hebt  overgehouden”, aldus De Witte. “In Amerika gaat alles een stuk makkelijker. Daar kunnen rechters gewoon strafboetes opleggen aan fabrikanten die het niet zo nauw nemen met de waarheid. Dat is waarschijnlijk ook de reden geweest dat RedBull tot een schikking is gekomen”.

Te soft
Volgens advocaat Jan Willem Koeleman zijn we in Nederland vaak wat te soft om zaken zo ver te laten komen. “Er was een zaak over een Heineken-bord bij een kindervoetbalveld. Ouders vonden het niet kunnen dat hun kinderen met alcohol geconfronteerd werden."

Dit jaar reikte Foodwatch zijn Gouden Windei uit aan Capri-Sun Multivitamin. Deze drank zou goed voor je zijn, maar bevat evenveel suiker als cola. Meer dan tienduizend mensen klaagden over deze misleidende reclame.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen