Nieuws15 apr '14 12:13Aangepast op 15 apr '14 18:46

Berlusconi krijgt taakstraf van een jaar

Auteur: BNR Webredactie

De rechtbank in Milaan heeft de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi een taakstraf van 1 jaar opgelegd.

Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA gemeld. De 77-jarige Berlusconi werd vorig jaar definitief tot 4 jaar cel veroordeeld wegens belastingfraude. Hij had zelf om een taakstraf gevraagd. Berlusconi gaat een jaar lang ten minste één dag per week werken in een verzorgingshuis. De Uepe, de dienst die voor de uitvoering van straffen buiten de gevangenis verantwoordelijk is, zal volgens het Italiaanse persbureau ANSA bepalen waar de oud-premier (77) zorgbehoevende ouderen gaat helpen.

Taakstraf
Berlusconi is de eerste Italiaanse (oud-)premier die een taakstraf opgelegd heeft gekregen. Berlusconi had om een taakstraf gevraagd en aangegeven dat hij voor gehandicapten wilde werken. Hij denkt mensen met een handicap goed te kunnen motiveren. De Italiaanse justitie heeft de afgelopen dagen onderzocht of een taakstraf goed zou zijn voor de gehandicapten, omdat de oud-premier wordt bewaakt en waarschijnlijk veel journalisten willen zien hoe Berlusconi de gehandicapten bijstaat.

De oud-premier werd vorig jaar definitief tot 4 jaar cel veroordeeld wegens belastingfraude. Het is in Italië ongebruikelijk dat mensen boven 70 jaar achter de tralies worden gezet. Het Openbaar Ministerie steunde vorige week Berlusconi's verzoek om een taakstraf.

Gerelateerde artikelen