Nieuws21 nov '12 16:25Aangepast op 21 nov '12 22:17

Zaalvoetbal als nevenactiviteit

Auteur: Thijs Baas

Veertien spelers uit één familie in één team, uit een Zwols woonwagenkamp. En ze maken furore in de plaatselijke zaalvoetbalcompetitie.

Het zijn niet alleen neven, ze heten allemaal Wolters. En er zijn zelfs vijf Tinussen. En een Harm een Peter en een Pieter, onder anderen. En dat is wel veel van het goede als je een beetje fatsoenlijk met elkaar wilt communiceren in het veld. "Tinus, lós!", zal niet aan dovemansoren zijn gericht, maar of het altijd het gewenste effect heeft...

Voordelen
Maar ongetwijfeld biedt het ook voordelen. Zo kun je nog een keer de scheidsrechter om de tuin leiden als je je tweede gele kaart wilt aanvechten. Hoe het team er voor staat in de competitie is niet helemaal duidelijk, maar aan het enthousiasme zal het niet liggen: bij thuiswedstrijden zit er zomaar honderd man op de tribune.

De regelneef van het stel is Harm. Die timmert overigens ook aardig aan de weg als zanger, en wist het zelfs al een keer te schoppen tot de tv-show van Paul de Leeuw. Een veelzijdig baasje dus, en als hij het als voetballer niet redt, ligt er altijd nog een plek in de entertainmentindustrie in het verschiet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen