Nieuws21 nov '12 16:05Aangepast op 21 nov '12 17:09

Basketballer Iowa verpulvert all-time puntenrecord

Auteur: Thijs Baas

Een opzienbarende prestatie van een 22-jarige college-basketballer uit Iowa. Jack Taylor, speler van Grinnell College, scoorde 138 punten in één wedstrijd. En dat is een absoluut record.

Image

Taylor was daarmee verantwoordelijk voor het overgrote deel van de 179 punten die Grinnell scoorde in de wedstrijd tegen Faith Baptist Bible, in de hoog aangeschreven NCAA-universiteitscompetitie.

<p>Vóór Taylor waren slechts twee spelers erin geslaagd meer dan 100 punten te maken in een NCAA-wedstrijd. Het vorige record hield al ruim een halve eeuw stand: Clarence Francis kwam in 1954 tot 113 punten.</p> <p>"Jack Taylor verdient na zo'n prestatie een Jack Daniels", twitterde olympisch kampioen Kevin Durant van Oklahoma. Ook Kobe Bryant, de vedette van de Lakers, kon het niet geloven: "Op welk niveau je ook speelt: 138 punten in één wedstrijd is pure waanzin."</p> <p>Taylor deed 108 pogingen om de basket te treffen. Dat komt neer op één poging per 20 seconden. 52 keer was het raak, waarvan 27 driepunters. Het huidige record in de NBA staat op naam van de legendarische Wilt Chamberlain met 100 punten.</p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen