Nieuws21 nov '12 09:13

Video | Dubieuze goal in de Champions League

Auteur: Pieter van den Akker

De bal terugkrijgen van de tegenstander na een ongelukkige botsing tussen twee spelers en 'm dan doodleuk in het doel knallen. Zijn naam? Luiz Adriano van Sjachtar Donetsk.

Adriano was dinsdagavond de meest besproken man tijdens en na de wedstrijd in Denemarken tegen FC Nordsjaelland (2-5) voor de Champions League. De Braziliaan bracht drie treffers op zijn naam voor de bezoekers uit de Oekraïne. Maar met zijn eerste treffer in de 26e minuut, goed voor de eerste gelijkmaker (1-1), ging Adriano volledig in de fout.

Ploeggenoot Willian wilde als sportief gebaar de bal teruggeven aan de thuisploeg na een botsing op het middenveld. Uit de scheidsrechtersbal tikte Willian, die in Farum ook twee treffers maakte, de bal lukraak naar voren.

Geen excuses en goedmakertje
Adriano, die kennelijk de vriendelijke geste van zijn landgenoot niet had begrepen, pikte de 'pass' gretig op en schoot de bal tot verbijstering van de passieve thuisploeg en het Deense publiek doodleuk in het doel. Wat het boze FC Nordsjaelland daarna ook probeerde bij Adriano, excuses en een goedmakertje, in welke vorm dan ook, bleven uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen