Nieuws3 okt '13 18:44

Zwemleraar Benno L. weer vastgezet

Auteur: BNR Webredactie

De voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. is vanmiddag weer aangehouden en vastgezet. Volgens het OM heeft hij een aantal bijzondere voorwaarden bij zijn voorwaardelijke invrijheidstelling overtreden. Het gaat er voornamelijk om dat hij niet heeft geluisterd en gehandeld naar de aanwijzingen van de reclassering, in meerdere opzichten.

Welke voorwaarden zijn geschonden, wilde het OM vanavond nog niet bekendmaken. Benno L. zal op korte termijn worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die moet beslissen over de voorlopige schorsing. Het OM zal op een latere zitting eisen dat zijn invrijheidstelling geheel of gedeeltelijk moet worden herroepen.

Benno L. werd in mei 2011 in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel voor seksueel misbruik van een groot aantal kinderen tijdens hun zwemles. Na het uitzitten van tweederde van zijn gevangenisstraf werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld.

Gebiedsverbod
Eerder deze week rapporteerde de reclassering dat L. zich niet aan bepaalde voorwaarden hield. Voor het OM was dat toen aanleiding om in gesprek te gaan met L. en zijn advocaat.

De zwemleraar uit Den Bosch kwam in juni vrij na 4 jaar in de cel voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. Benno L. kreeg een gebiedsverbod voor tien gemeenten waar zijn slachtoffertjes wonen, zoals Den Bosch, Vught en Tilburg. Hij wordt gecontroleerd met een enkelband. Ook mag hij geen contact zoeken met zijn slachtoffers.

Geen woonplek
Benno L. heeft sinds zijn vrijlating nog steeds geen definitieve woonplek gevonden. Hij moest afgelopen weekeinde zijn resocialisatiewoning bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray verlaten en had elders onderdak gekregen. Dat was volgens zijn advocaat maar 'heel tijdelijk' en geen normale, zelfstandige woning.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen