Nieuws1 nov '13 14:45Aangepast op 1 nov '13 17:31

Benno L. blijft nog 2 maanden in cel

Auteur: BNR Webredactie

De wegens ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. moet nog 2 maanden in de gevangenis blijven omdat hij zich niet heeft gehouden aan de afspraken die hoorden bij zijn voorwaardelijke vrijlating. De rechtbank in Den Bosch heeft dat bepaald.

De rechter is het met het OM eens dat Benno L. diverse voorwaarden heeft geschonden. Hij heeft bijvoorbeeld onvoldoende meegewerkt met de begeleiding in het beschermd woonproject in Venray waar hij sinds zijn vrijlating op 7 juni woonde, hij heeft nee gezegd tegen het behandelaanbod en heeft de reclassering te laat geïnformeerd over een potentiële baan.

Het OM had gevraagd om de Bosschenaar in totaal zes maanden terug te sturen naar de gevangenis. Maar Benno L. zo lang terug de cel in sturen, gaat de rechtbank te ver. L. moet drie maanden terug. Omdat hij een maand geleden al werd opgepakt, komt hij er over twee maanden weer uit. Weer onder voorwaarden.

Zwembad
Maar die zijn te streng, vindt de rechtbank. Want de voor misbruik van kinderen veroordeelde zwemleraar moet ook gewoon naar het zwembad kunnen als 'ie vrij is.

Het OM bepaalt de voorwaarden, de rechtbank kan alleen een dringend advies geven. Maar wat advocaat Van der Kruijs betreft neemt het OM deze aanbeveling over en mag ook Benno L. weer naar het zwembad.

Gerelateerde artikelen