Programma30 jun '11 21:57Aangepast op 1 jul '11 00:59

Flirten op de fiets populair

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Wie dacht dat er vanuit de auto veel geflirt werd, heeft het mis. De fiets blijkt een nog veel populairder vervoermiddel te zijn om verleidelijke knipoogjes uit te delen naar voorbijgangers. Uit onderzoek van fietsfabrikant Gazelle blijkt dat bijna een derde van de fietsers onderweg wel eens flirt.

Gelderlanders zijn de grootste fietsflirters: bijna de helft geeft in het onderzoek toe wel eens een tegenligger te versieren.
Uitlaatklep
Verder blijkt dat 66 procent van de fietsers de stalen ros wel eens als uitlaatklep gebruikt om zijn hoofd even leeg te maken. 60 procent gebruikt de tijd op de fiets om diep na te denken en 44 procent droomt lekker weg.
Fietsen met mooi weer
Nederland fietst het liefst als het mooi weer is en typeert zichzelf dan ook als mooiweerfietser. Bovendien stapt bijna 70 procent voor zijn of haar gezondheid op de fiets in plaats van in de auto.
Stiekem
Ruim tweederde van de fietsers steekt wel eens zijn hand niet uit. Ook rijden we wel eens op de stoep: 30 procent maakt zich daar schuldig aan en 16 procent van de fietsers rijdt wel eens door rood.
Kleine tip: stap ook weer niet té uitdagend op de fiets, want dan maak je weer kans op een
bekeuring...
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen