Nieuws22 sep '12 13:50

Eerst euro redden, dan motorrijder lastigvallen

Auteur: Pieter van den Akker

Brusselse moeders doen er slim aan hun kinderen thuis te houden: boze motorrijders zijn naar de stad onderweg. De Belgische hoofdstad krijgt vandaag bezoek van duizenden motorrijders.

Zij zijn het niet eens met de Europese Commissie, die een verplichte, jaarlijkse keuring voor de motorfietsen wil invoeren.

CDA-Europarlementariër Wim van de Camp is een van de motorrijders die meerijdt. Hij is een fervent tegenstander van zo'n verplichte APK. Voor auto's is die heel normaal, waarom dan niet voor motoren? "Omdat het niet nodig is", reageert Van de Camp op BNR. "De meeste motoren in Nederland, maar ook in Europa, worden door hun eigenaren gekoesterd. Wij doen altijd netjes op tijd onze beurten en we vervangen de banden, kettingen en de aandrijfriemen als het nodig is."

'Eerst euro redden'
Wat Van de Camp ("Aan de ene kant ben ik politicus, maar aan de andere kant een fanatieke motorrijder") betreft moet de keuring worden overgelaten aan 'de individuele motorrijder, respectievelijk aan de individuele landen'. "Ik denk dat de Europese Unie zich tot hoofdtaken moet beperken. Laten we eerst maar eens de euro op orde brengen, voordat we alle individuele motorrijders lastigvallen."

Van de Camp verwacht een paar duizend motorrijders bij de protestactie en gelooft dat alles in goede banen zal worden geleid. "De Belgische politie is buitengewoon goed geïnformeerd. We rijden ook onder begeleiding van de politie naar het Atomium in Brussel. Dat is allemaal goed georganiseerd. We zijn in Brussel best veel demonstraties gewend, dus enige ervaring kan je de Belgische politie niet ontzeggen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen