Nieuws4 aug '14 18:58

Nieuwe gevallen van ebola in Nigeria

Auteur: BNR Webredactie

De ziekte ebola lijkt ook in Nigeria om zich heen te grijpen. Het aantal geregistreerde gevallen van de dodelijke virusinfectie staat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie nu op vier. In totaal zijn volgens de laatste tellingen van de WHO 887 ebola-doden geteld in West-Afrika.

Meer dan 1600 mensen zijn besmet met de ziekte. De ziekte woedt vooral in Liberia, Sierra Leone en Guinee.

Twee Amerikanen die besmet zijn met het ebolavirus zouden behandeld zijn met een geheim serum, zo meldt CNN. Of de experimentele aanpak aanslaat is onduidelijk. Voor de situatie in Liberia verandert het nog niet zoveel. Daar blijven mensen aan het virus overlijden, zegt Ingrid Gercama, die woont en werkt in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. "Wij hebben zeker de geruchten gehoord. Het is erg fijn, mocht het werken. Maar voor hier verandert het helaas weinig."

Minder angst
De situatie in Liberia is inmiddels iets meer onder controle, zegt Gercama. "De overheid heeft inmiddels veel maatregelen ingesteld. Er zijn overal emmers met water en chloor te vinden waar mensen hun handen wassen. De bevolking begint wat minder angstig te worden. Wel zijn er nog een heleboel gevallen van mensen die familieleden verbergen voor de gezondheidswerkers, lijken op straat te liggen en nog steeds angstig zijn om het ministerie van Gezondheid te bellen."

 

Gerelateerde artikelen