Nieuws21 okt '14 13:32

Eis 5 maanden cel bij start 'pokerproces'

Auteur: BNR Webredactie

Justitie wil Haarlemmer Bernardo B. (37) 5 maanden de cel in hebben vanwege medeplichtigheid aan hennepteelt in 2011. Ook moet hij een boete van 1000 euro betalen, aldus de officier van justitie dinsdag bij de rechtbank in Haarlem.

B. is de eerste van 14 verdachten die de komende weken terecht staan in het proces Courage, dat draait om het organiseren van illegale pokertoernooien bij voetbalvereniging Young Boys in Haarlem, witwassen, afpersing en wietteelt. In de zaak is Haarlemmer Kris J. een van de hoofdverdachten. Hij was in de jaren '90 informant van het IRT.

Loopjongens
De politie kwam B. in het voorjaar van 2011 op het spoor na een tip dat twee Haarlemse tweelingbroers ‘loopjongens’ zouden zijn in een omvangrijke drugshandel die Kris J. samen met familieleden zou drijven. Vlak daarna ontdekte de politie dat de tweelingbroers hennepstekken kweekten in een van B. gehuurde loods.

Het verdere onderzoek leidde in oktober 2011 tot de aanhouding van 18 verdachten, van wie er 13 werden opgepakt in het clubgebouw van Young Boys. Daar werd wekelijks om grote bedragen gepokerd. Kris J. behoorde tot de oprichters van de club, die kort na de inval failliet ging.

De voormalige groei-informant van het IRT staat zelf op 11 november terecht. De uitspraak in alle zaken is 4 december.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen