Nieuws8 okt '14 11:57

'Dieren weigeren in taxi is not done'

Auteur: BNR Webredactie

Mensen met huisdieren, of blindengeleidehonden, worden steeds vaker geweigerd door taxichauffeurs. De chauffeurs zouden die dieren niet in hun auto willen hebben en laten de klant dus langs de weg staan. Dat moet stoppen, vindt staatssecretaris Mansveld.

Taxichauffeurs die blindengeleidehonden in hun taxi weigeren, kunnen voortaan een boete verwachten. Chauffeurs mochten al geen dieren weigeren, maar in de praktijk blijkt dat wel degelijk te gebeuren, vaak uit hygiënische of religieuze overwegingen. Maar staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu vindt dit onzin.  

Boete
“Wij houden ons altijd al aan de regels, maar het is goed dat er nu een boete komt voor taxichauffeurs dit dat niet doen”, beweert Hubert Andela, secretaris van KNV Taxi. Volgens Andela is dit al jaren een strenge regel en is het weigeren van dieren ook echt ‘not done’.

“Meestal zijn het de individuele ZZP’ers die zich niet aan de regel houden, want die hoeven toch aan niemand verantwoording af te leggen. Het probleem is alleen dat deze mensen ongrijpbaar zijn” Andela adviseert klanten gebruik te maken van taxibedrijven waar ze bekend mee zijn, want op die manier lopen ze het minste risico.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen