Nieuws14 dec '11 14:19

Roeiende zoon Derk Sauer gered op oceaan

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse avonturier Tom Sauer, zoon van mediamagnaat Derk Sauer, is vannacht op de Atlantische Oceaan gered. Sauer probeerde met een Britse roeimaat de oceaan over te steken, maar hun boot sloeg om en zonk.

Het tweetal raakte dinsdag na acht dagen roeien hij in de problemen, toen hun boot door een flinke golf werd getroffen. Dat maakte het ‘Team Tom’ woensdag bekend.

"Het lukte ons om het reddingsvlot en de zwemvesten te pakken", valt te lezen in een verklaring van het team. "Toen we op het vlot zaten, zagen we onze droom letterlijk naar de bodem zinken."

Dankbaar
Beide mannen werden na ongeveer 10 uur dobberen in een reddingsboot opgepikt door een cruiseschip. Ze zijn onderweg naar Sint Maarten. "We zijn erg teleurgesteld, maar op de eerste plaats zijn we blij dat we nog leven. We zijn onze redders heel dankbaar."

Sauer en Fancett vertrokken met hun sloep op 4 december vanaf de Canarische Eilanden naar Barbados, een eiland in het Caraïbisch gebied. De bedoeling was om hun bestemming in 60 dagen te bereiken. De overtocht maakte deel uit van een race waar meerdere teams aan deelnemen.

Gerelateerde artikelen