Nieuws17 okt '14 14:58Aangepast op 17 okt '14 19:38

Zaterdag wordt historisch warm!

Auteur: BNR Webredactie

Het komende weekend kunnen zowaar de korte broeken weer uit de kast. De zomer weet van geen ophouden. Een beetje verontrustend is het wel. Maar stiekem ook heerlijk om nog een laatste portie vitamine D te halen voor de herfst echt begint.

Gemiddeld zal de temperatuur dit weekend rond de 20 graden liggen, maar in het zuiden wordt in de middag waarschijnlijk zelfs de 23 graden gehaald (kijk voor meer weer info onderaan dit bericht).

In de Nederlandse Horeca beschikken bijna 20.000 outlets over een terras. 3 op de 4 terrassen hebben minder dan 50 zitplaatsen en nog geen 10% van de outlets met een terras hebben een terras met meer dan 100 zitplaatsen.

Grote terrassen (>100 zitplaatsen) bevinden zich met name in de hoofdactiviteiten: recreatiemeer-/strandpaviljoen, crêperie / pannenkoekenhuis en restaurants.
In de provincies Noord-Holland, Zuid Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg bevinden zich de meeste terrassen. Den Haag is de stad met de grootste terrassen op de voet gevolgd door Amsterdam, Rotterdam, Zandvoort en Nijmegen. Bekijk en zoom met onderstaande Datlinq tool in op de terras dichtheid in Nederland. 

Op het kaartje hierboven is te zien waar je in Nederland de meeste kans hebt om een plekje in de zon te scoren. Zou het dit keer dan echt het laatste terrasje van het jaar zijn?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen