Nieuws20 sep '12 14:50Aangepast op 20 sep '12 15:07

Naar de nor voor pesten op kantoor

Auteur: Melvin Captein

Een grapje bij de koffieautomaat moet kunnen, maar in België waren de kantoorpesterijtjes van vier mannen niet plezant meer. Ze moeten zes maanden de cel in en 11.400 euro betalen.

De correctionele rechtbank van Brugge veroordeelde de vier volwassen pestkoppen, tussen de 42 en 55 jaar oud, vandaag. Vijf jaar lang maakten zij hun 44-jarige collega Pascal het leven zuur. Het vijftal was werkzaam bij machineproducent Case New Holland in Zedelgem.

Orenlikkers
Toen Pascal op zijn nieuwe afdeling startte, begon het getreiter van het kwartet. Ze stopten afvalresten in de werkzak van hun nieuwe collega, braken zijn kastje open en likten met regelmaat aan zijn oor. Ook bewerkten de pesters een foto van het slachtoffer met Photoshop, om die vervolgens in het bedrijf op te hangen.

Volgens de advocaat van de plaaggeesten was dit alles grappig bedoeld en zou het binnen het bedrijf gewoonte zijn foto's van collega's te bewerken. Bovendien zou Pascal de acties over zichzelf hebben afgeroepen, omdat juist hij zich aan treiterend gedrag schuldig maakte.

Geen zout in de koffie
Het verweer mocht niet baten: mede door twee getuigenissen van collega's werd het sarrende viertal schuldig bevonden en kregen zij naast een celstraf van zes maanden een gezamenlijke boete van 11.400 euro. Het slachtoffer verscheen zelf niet in de rechtszaal. Hij zit al tijden thuis en probeert zijn nare ervaringen te vergeten met hulp van een psychiater. Voortaan dus toch even nadenken voor je zout in de koffie van je collega strooit!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen