Nieuws4 jun '14 10:58

Bruno Bruins (UWV): '55-plusser moet weer arbeidsfit worden'

Auteur: Bram van Dijk

Door middel van tien netwerktrainingsessies wil Bruno Bruins, bestuursvoorzitter bij UWV, de 55-plusser weer klaarstomen voor de arbeidsmarkt. "Zo kunnen ze weer aansluiting vinden bij de sollicitatiemogelijkheden van nu."

Het UWV maakt gebruik van de 66 miljoen euro die het kabinet beschikbaar stelde om de 55-plusser weer aan het werk te krijgen. "Het plan is in uitvoering. Wij nodigen 55-plussers uit voor netwerktrainingen. Niet 1 keer maar 10 keer, zodat ze 'arbeidsfit' worden, om aansluiting te vinden bij de sollicitatiemogelijkheden van nu", zegt Bruins. "Ze moeten zich realiseren dat niet alle banen meer in de krant staan, maar dat er een hele grote kans is dat je een baan vindt in je eigen netwerk of via sociale media. Veel 55plussers hebben een lang dienstverband achter de rug, waardoor niet zo vaardig zijn in solliciteren."

Samen met MKB-Nederland
Bruins ziet hiervoor ook een taak weggelegd voor MKB-Nederland. "Zij zijn zich zeer bewust dat deze groep 55-plussers snel aan het werk moet komen. Ik hoop dat bij elke sollicitatieprocedure ook een 55-plusser zit. Daar gaan wij samen met het MKB reclame voor maken, we gaan samen een campagne voeren." De campagne wordt binnenkort gepresenteerd. De slogan weet Bruins nog niet uit zijn hoofd. "Maar denk in de trant van: open de deur voor 55-plussers."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen