Nieuws26 feb '12 12:05

Nieuw record: de kleinste man ter wereld

Auteur: Edme Koorstra

De 72-jarige Nepalees Chandra Bahadur Dangi is officieel de kortste man ter wereld. Hij is 54,6 centimeter lang, bleek uit metingen van Guinness World Records.

Dangi stoot daarmee de Filipijn Junrey Balawing (59,9 centimeter) van zijn troon.

'Onmogelijk'
"Ik blijf me verbazen dat dit record steeds wordt gebroken'', reageert Craig Glenday van Guinness World Records. "Net als je denkt dat het onmogelijk is om het record te breken, komt meneer Dangi langs en verbaast ons allen.''

Dangi is ook uitgeroepen tot de kleinste mens die ooit is opgemeten. Dat was tot nog toe de Indiër Gul Mohammed, die in 1997 overleed. Hij was 57 centimeter groot.

Wever
De 12 kilo wegende Dangi was tot enkele weken geleden totaal onbekend. Onderzoekers kwamen hem enige tijd geleden tegen in een afgelegen vallei in Nepal. Hij werkte daar als wever en had zijn dorp, dat ongeveer 350 kilometer van Kathmandu vandaan is, slechts enkele malen verlaten.

Uitgelachen
De Nepalees heeft zijn lengte altijd als een last gezien. Hij werd zijn hele leven uitgelachen en belachelijk gemaakt. Zijn familie stelde hem tentoon om geld te verdienen. Daarnaast bleef hij altijd alleen. Hij hoopt dat zijn nieuwe titel zijn leven zal verbeteren. "Hopelijk zal ik over de hele wereld beroemd worden'', zei hij eerder al.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen