Nieuws18 okt '12 13:46

Het papieren treinkaartje moet blijven!

Auteur: Mijke Hurkx

Het papieren treinkaartje moet blijven, ook voor reizen met korting. De papieren kaartjes zijn vooral van belang voor mensen die maar af en toe de trein nemen. En voor reizigers uit het buitenland.

Dat adviseren de ANWB, reizigersvereniging Rover en de Consumentenbond, verenigd in het overlegorgaan LOKOV, aan de NS. Voor hen is het reizen-op-saldo-systeem met de ov-chipkaart lastig en duur. Chris Vonk van Rover: "Er is nog een groot aantal mensen dat niet met de OV-chipkaart kan omgaan of er überhaupt één heeft."

Klantvriendelijk?
Vonk vindt de chipkaart onhandig. "Bij iedere overstap moet de klant in- en uitchecken. Dat wordt vaak vergeten en leidt tot grote ergernis. Die OV-chipkaart is er wat dat betreft alleen voor de bedrijven, want die willen graag allemaal een deel van het geld hebben. Zodra je in- en uitcheckt, weten ze precies wat je op hun bedrijf gereisd hebt en bovendien ook nog wat je allemaal aan het doen bent", zegt hij op BNR.

Twee systemen
"Het zou belachelijk zijn, dat mensen die hier nauwelijks van het OV gebruik maken eerst zo'n OV-kaart moeten aanschaffen. De twee systemen, die van het papieren kaartje en de OV-chipkaart moeten naast elkaar blijven bestaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen