Nieuws6 sep '12 13:41Aangepast op 6 sep '12 14:44

1000 Lufthansa-vluchten geannuleerd

Auteur: Marjan van den Berg

Lufthansa schrapt voor vrijdag bijna 1000 vluchten, waaronder 16 vluchten van en naar Schiphol.

Zeven geschrapte vluchten gaan van Amsterdam naar Frankfurt. Ook de zeven vluchten de andere kant op komen te vervallen. Bovendien gaan de vluchten van München naar Amsterdam en terug niet door.

Lufthansa had voor vrijdag oorspronkelijk 1800 vluchten ingepland.

Het cabinepersoneel van Lufthansa legt vrijdag landelijk het werk voor 24 uur neer. De werknemers eisen een loonsverhoging en minder inzet van tijdelijke krachten.

Op donderdag vervallen bijna 50 vluchten en voor zaterdag zijn alvast 13 vluchten geannuleerd, maakte Lufthansa verder bekend.

Bij twee eerdere, maar kortere acties van het cabinepersoneel kwamen al meer dan 500 vluchten van Lufthansa te vervallen. Duizenden reizigers werden gedupeerd.

Treinen
NS Hispeed volgt de stakingen bij de Duitse luchtvaartmaatschappij nauwlettend, zegt een woordvoerster. Het spoorbedrijf probeert een mogelijke toename van reizigers zoveel mogelijk over de verschillende internationale treinen te spreiden. NS Hispeed verwacht niet dat de treinen naar Duitsland overvol raken. NS Hispeed rijdt vrijdag met zeven intercity's naar Berlijn en 7 hogesnelheidstreinen (ICE) naar Frankfurt.

Omdat Lufthansa ook veel binnenlandse verbindingen in Duitsland heeft moeten schrappen, zetten de Duitse spoorwegen vrijdag alle beschikbare treinen in om Lufthansa-passagiers te vervoeren. De passagiers kunnen hun vliegtickets laten omzetten in treinkaartjes. Deutsche Bahn verwacht vooral extra passagiers op de verbindingen Frankfurt-München, Frankfurt-Berlijn en München-Stuttgart.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen