Nieuws6 jun '13 17:00

'Advocaten Robert M. zien geen gat in cassatie'

Auteur: Fleur de Bruijn

Robert M. gaat zijn veroordeling in de Amsterdamse zedenzaak aanvechten bij de Hoge Raad. M. heeft een nieuwe advocaat in de arm genomen, Dirk Daamen. Zijn advocaten Wim Anker en Tjalling van der Goot maakten donderdag bekend dat zij M. niet meer bijstaan.

“Anker en Van der Goot, zien er geen gat meer in”, zegt Harmen van der Veen, hij volgde voor BNR de Amsterdamse zedenzaak op de voet. “Ze weten wel dat er een kink zit, namelijk in de rechtmatigheid van de huiszoeking, maar zij voelen ook met de samenleving mee en ze hadden eerder al het gevoel dat ze het maximale eruit hebben gehaald.”

Schriftelijke procedure
Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde de 29-jarige M. eind april tot 19 jaar cel en tbs met dwangverpleging. M. tekende voor alle zekerheid beroep in cassatie aan, zodat hij en zijn advocaten ruimer de tijd hadden dan de wettelijke termijn van 14 dagen om zich op die stap te beraden.

De cassatie is een schriftelijke procedure, het gaat niet meer over de inhoud van de zaak, maar over de wetmatigheid van het arrest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen