Nieuws2 dec '14 12:31

Gat in Europese markt: online speelgoedwinkel

Auteur: BNR Webredactie

Gat in de speelgoedmarkt: een online shop en dat voor heel Europa. Die tip krijgen ondernemers van de directeur Mark Hoijtink van speelgoedgigant Hasbro. "Ik zie een heel grote toekomst in dé speelgoed online winkel in Europa. Die bestaat niet."

Foto: ANP
Foto: ANP

Toch gaat Hoijtink er zelf geen beginnen, zegt hij op BNR. Resoluut: “Nee.” Waarom niet? “Je moet als aanbieder alle concurrerende producten kunnen aanbieden. Het is een consumentenshop, het is niet voor een supply’er.”

Volgens Hoijtink loopt hij het gevaar dat zo'n online shop retailers tegen de borst stuit. “Je creëert een conflict met je huidige retail. Die ziet dat natuurlijk niet met een grote glimlach tegemoet. En ik zie ook geen reden om zo’n conflict aan te gaan.”

T-shirt of rugzak cadeau
Wat nu als een speeldgoedwinkel een product niet heeft: is het een goed idee om dat product dan online wel aan te bieden? “Jawel, ze kunnen dat meteen linken aan een bepaalde korting voor een aankoop in diezelfde winkel. Of ze hebben een specifiek product en ze zeggen: bij een besteding van 100 euro aan dat of dat product krijg je een T-shirt of een rugzak die alleen in die winkel te krijgen is."
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen