Nieuws7 aug '13 12:14

Datingsite Second Love wint reclamezaak van SGP-jongeren

Auteur: Anne-Greet Haars

Second Love mag doorgaan met het maken van reclame voor de datingsite voor gehuwde personen die op zoek zijn naar een buitenechtelijke affaire. De Reclame Code Commissie heeft de bezwaren van de SGP-jongeren afgewezen.

Voorzitter Jan Willem Kranendonk van de SGP-jongeren zei woensdag de uitspraak van de Reclame Code Commissie te betreuren. Second Love liet weten zeer tevreden te zijn dat de commissie de reclames van de datingsite niet afkeurt.

De Reclame Code Commissie geeft de SGP-jongeren 2 weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Daarna wordt de uitspraak openbaar. In juni besloot de commissievoorzitter de klacht van de SGP-jongeren over de datingsite niet in behandeling te nemen. De SGP-jongeren tekenden daarop bezwaar aan, waarop de commissie de omstreden reclame alsnog onder de loep nam.

"De strijd tegen ontrouw in huwelijken zullen we zeker voortzetten, maar of we dat via de Reclame Code Commissie gaan doen, dat vragen we ons af. Daarover zijn we in gesprek", vertelt Kranendonk op BNR. "We willen overspel niet verbieden, maar we willen niet dat dit via het publieke net wordt gestimuleerd."

Reactie Second Love
"Second Love kan zich voorstellen dat niet iedereen de dienst op onze website kan waarderen en de dienst afkeurenswaardig vindt. Dat neemt echter niet weg dat Second Love wel in staat moet kunnen worden gesteld reclame te maken voor onze diensten, op een wijze uiteraard die in overeenstemming is met de regels die daarvoor gelden'', meldt de initiatiefnemer van de website.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen