Nieuws28 jun '13 13:16Aangepast op 28 jun '13 14:26

Philips Medical ziet nieuwe groeimarkt

Auteur: BNR Webredactie

Het is onderdeel van de strategie van Philips Medical Systems om niet alleen de apparaten te leveren maar ook de diensten daaromheen. "In de toekomst wordt dienstverlening en advies een steeds belangrijker onderdeel van de activiteiten van Philips Medical Systems.”

Dit zegt Henk Valk, CEO van Philips Healthcare Benelux, tegen BNR. Valk reageerde op het nieuws dat Philips een overeenkomst heeft gesloten met het Amerikaanse Georgia Regents Medical Center. Het samenwerkingscontract loopt 15 jaar en is goed voor 300 miljoen dollar. De samenwerking moet zorgen voor betere zorgresultaten voor patiënten en lagere kosten door het toepassen van nieuwe technologieën.

Onderhoud
“Wij gaan daar mensen opleiden in het gebruik van medische apparatuur en ook het onderhoud. Wij stationeren een aantal mensen in huis die lokale technici optimaal laten functioneren. Als zij het onderhoud gaan verzorgen, kunnen de kosten geminimaliseerd worden. De ervaring leert dat apparatuur verre van optimaal gebruikt wordt in grote delen van de wereld en daar willen wij wat aan doen.”

Groeidoelstelling
“De markt voor systemen en de service daaromheen is gelimiteerd. Dus het leveren van diensten is een belangrijke markt voor ons. Wij zien enorme mogelijkheden voor bedrijven zoals Philips die kennis bieden om ziekenhuisorganisaties effectiever laten werken.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen