Nieuws23 okt '12 13:05Aangepast op 23 okt '12 17:15

Sap niet bij eigen afscheid Kamer

Auteur: Anne-Greet Haars

Jolande Sap had zich "een ander afscheid voorgesteld''. Dat schrijft ze in een brief die dinsdag door Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg is voorgelezen bij haar afscheid van de Tweede Kamer.

De voormalig fractievoorzitter van GroenLinks was zelf niet aanwezig. "Er is niet uitgelegd waarom ze er niet bij was", vertelt BNR's politiek verslaggever Hans Verbeek.

Niet zonder rumoer
Sap moest begin deze maand onder druk van het partijbestuur aftreden als partijleider van GroenLinks. "Mijn verblijf was hier niet zonder rumoer'', stelt ze in de brief.

"Maar in de brief ging Sap niet in op de precieze redenen van haar vertrek", vertelt Verbeek. Wel erkende Sap dat ze moest vertrekken na een "intern en partijpolitiek conflict".

Beste herinnering
Van haar vier jaar Kamerlidmaatschap heeft ze de beste herinnering aan het Kunduz-akkoord dat ze eerder dit jaar over de begroting van 2013 sloot met VVD, CDA, ChristenUnie en D66. Het was "politiek naar mijn hart: voorbij de polarisatie, zonder taboes samenwerkend en met het vizier gericht op het oplossen van grote maatschappelijke problemen''.

Een woordvoerster van de fractie van GroenLinks liet weten het besluit van Sap om niet aanwezig te zijn "te respecteren''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen