Nieuws19 dec '14 14:26

Vuurwerkverbod afgekeurd vanwege vormfout

Auteur: BNR Webredactie

Er komt geen vuurwerkverbod in delen van Hilversum tijdens de komende jaarwisseling. De rechter heeft het verbod afgekeurd vanwege een vormfout. Het college van BenW had het besluit genomen, maar dat mag volgens de rechter helemaal niet.

Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, benadrukt dat ze het hier niet bij zullen laten, maar dat ze het voor nu even laten liggen. "Dit is een beslissing gedragen door de gemeenteraad. Die ga ik drie dagen voor de Kerst niet meer bij elkaar roepen. Voor nu moet ik mijn verlies nemen."

Het verbod is afgekeurd om een vormfout. "De rechter zegt dat we het verkeerd hebben aangepakt. We hebben ons gebaseerd op een verordening van VNG, dat hebben ook andere gemeenten gedaan. Als we het de fout in de verordening aanpassen, dan kan het alsnog, dus we gaan hier zeker mee verder."

Hilversum probeert al jaren de veiligheid rond oud en nieuw te verbeteren. "Dat verbod is ook niet om te pesten. Het is gericht op het verminderen van de overlast van vuurwerk. Het loopt elk jaar uit de hand, kijk maar hoeveel incidenten er straks weer zijn. We moeten uit dat proces. Hilversum probeert dat al jaren te doen. Daar hoort een centraal, gecontroleerd vuurwerk bij."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen