Nieuws18 sep '14 11:24Aangepast op 18 sep '14 14:45

Een hangout vol interactie voor shop-schuwe mannen

Auteur: Thijs Baas

De junkentunnel, Hoog Chagerijne: al te florissant zijn de bijnamen niet van het inmiddels ook flink verouderde Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar dat gaat veranderen: beleving is het nieuwe toverwoord, en dat gaat verder dan een gezellig muziekje en een uitbundige plantenbak, zegt CEO van Corio Nederland Jan-Willem Weissink.

Winkelcentra in Nederland moeten op de schop. De klant moet weer verrast en uitgedaagd worden, vindt Weissink. Maar hoe ziet zo'n winkelcentrum van de toekomst er dan uit? Met hun paradepaardje Hoog Catharijne in Utrecht wil Corio het voorbeeld geven. "Het staat bekend als een hermetisch afgesloten centrum, met zijn rug naar de Utrechtse binnenstad." 

Wat belangrijk is, zegt Weissink, is de programmering van de binnenruimte, die vooral multifunctioneel moet zijn: winkelen, boodschappen, evenementen en overnachtingen. Het wordt nu getransformeerd, eerste fase Vredenburgplein en begin 2019 moet het geheel gereed zijn. "Branding is belangrijk en we hebben besloten om het onder die naam te herpositioneren. Het is altijd aan transformatie onderhevig zijn. We zullen het ook na 2019 blijven verbeteren."

Man Cave
Verrassing, lol en serendipiteit, daar draait het wat Weissink betreft om. En de Man Cave, een soort hangout voor mannen, moet daaraan bijdragen. "Ik weet zeker dat het een doorslaand succes wordt", zegt Weissink. "Gelijkgezinden zullen hier afspreken. En dat is nou net de bedoeling van winkelcentra van de toekomst. Wij bedienen zowel de vrouwen als de mannen."

De toekomst zal uitwijzen dat het minder gaat om tránsactie en meer om ínteractie. "Het is belangrijk om het verhaal achter het merk te vertellen in een relaxte sfeer, en dat gebeurt in de Man Cave. Mannen winkelen anders, weten van tevoren wat ze willen en gaan naar een bepaalde winkel. 80 procent van de mannen vindt winkelen nog altijd een sleur en daar springt de Man Cave op in."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen