Nieuws22 jul '14 06:37Aangepast op 22 jul '14 07:38

Doden door luchtaanvallen in Gazastrook

Auteur: BNR Webredactie

Door Israëlische luchtaanvallen in de Gazastrook zouden in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw doden zijn gevallen. Volgens Palestijnse bronnen kwamen zeker drie mensen om het leven.

De onrust in het gebied beperkt zich niet tot de Gazastrook. De krant Haaretz meldde dinsdag dat Israëlische militairen een Palestijnse actievoerder hebben doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever. Dat gebeurde toen woedende Palestijnen de soldaten bestookten met molotovcocktails en brandende banden.

In oost-Jeruzalem botsten gemaskerde actievoerders met de Israëlische mobiele eenheid. De demonstranten gooiden met molotovcocktails en stenen, maar voor zover bekend raakte niemand gewond.

Terwijl Israël het grondoffensief in de Gazastrook uitbreidt, beginnen in Egypte vandaag onderhandelingen over een wapenstilstand tussen Israël en Hamas. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry en secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon zijn daarbij.

Onderhandelen
"Ik neem aan dat er tijdens deze gesprekken vast over bepaalde punten te onderhandelen is", zegt Jan Franke, correspondent in Israël, op BNR. "Het bloedvergiet is wel heel groot, vooral aan de kant van de Palestijnen."

"De Israëliërs hebben zich behoorlijk ingegraven. Aan de grens heb ik een gigantische troepenopbouw gezien. Er is grote druk op de premier Netanyahu van rivalen ter rechterzijde van hem om deze klus nou eens helemaal te klaren. Hij kan nu niet zomaar stoppen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen