Nieuws23 jun '14 06:13Aangepast op 23 jun '14 08:41

Gevonden weefsel van Lisanne

Auteur: BNR Webredactie

De menselijke resten die zijn gevonden in Panama, zijn van de vermiste Lisanne Froon. Dat is de uitslag van DNA-onderzoek. Over de andere vermiste studente, Kris Kremers, is nog niets bekend. Er is ook DNA-onderzoek op andere botresten gedaan, maar die uitslag is er nog niet.

De ouders van Lisanne op archiefbeeld
De ouders van Lisanne op archiefbeeld

Weefsel van de linkervoet die het Forensisch Instituut in Panama-Stad heeft onderzocht, blijkt van Lisanne Froon te zijn. Dat zei onderzoeker Diomedes Trejos tegen het ANP. "De voet was in verregaande staat van ontbinding. We hebben verschillende monsters genomen en het profiel daarvan vergeleken met dat van de beide ouders.'' Het profiel bleek overeen te komen met de beide ouders van Lisanne Froon. Volgens de NOS bevatten de botresten geen sporen van geweld. Dat heeft de leider van het onderzoek aan hen laten weten.

Bekken
Ook is een deel van een bekken onderzocht. "Er is nog geen officieel rapport maar het heeft geen tekenen van geweld. Het gaat om een vrouwelijk bekken'', zei de onderzoeker. Hij verwacht dat morgen uitsluitsel komt van wie het bekken is. De Panamese autoriteiten geven maandagmiddag rond 17.00 uur (Nederlandse tijd) een persconferentie over de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers. Dat heeft de Utrechtse politiewoordvoerder Bernhard Jens zondag bevestigd.

Persconferentie
De woordvoerster van de familie was zelf zondagavond nog niet op de hoogte van de DNA-uitslag. Ook kon zij de families niet direct te pakken krijgen. Een officiële reactie volgt pas als er maandag inderdaad een persconferentie is in Panama, zoals eerder zondag werd aangekondigd. De Panamese autoriteiten geven vanmiddag rond vijf uur onze tijd een persconferentie.

De resten werden donderdag gevonden in een stuk oerwoud op 8 uur lopen van Boquete, de plaats in West-Panama waar Lisanne Froon en Kris Kremers voor hun verdwijning op 1 april verbleven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen