Nieuws25 mrt '14 18:25

Maleisische Boeing vloog 7,5 tot 8,5 uur

Auteur: BNR Webredactie

De vlucht van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines duurde vanaf de start tussen de 7,5 en 8,5 uur. Dat is ongeveer de tijd waarvoor het toestel brandstof aan boord had, meldde de Maleisische minister van Transport dinsdag op basis van een nieuwe analyse van satellietgegevens.

Op basis van die gegevens zijn de autoriteiten ervan overtuigd dat het vliegtuig in het zuiden van de Indische Oceaan is neergestort. Het toestel was met 239 mensen aan boord op 8 maart onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking toen het van de radar verdween. Het bleek van koers te zijn veranderd en daarna nog uren te hebben doorgevlogen.

Topman Ahmad Jauhari Yahya van Malaysia Airlines zei dat de vliegmaatschappij de nabestaanden van de slachtoffers een eerste compensatiebedrag van 5000 dollar (3600 euro) per passagier heeft aangeboden, meldde de Australische nieuwszender ABC. Hij voegde eraan toe dat Malaysia Airlines bereid is meer geld uit te trekken voor het compenseren van de nabestaanden. "De aanhoudende zoektocht naar het vliegtuig legt uiteraard een financiële druk op de verwanten'', zei Ahmad.

De topman van Malaysia Airlines wilde niet zeggen of hij van plan is ontslag te nemen. Hij zei dat hij daarover nog geen besluit heeft genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen