Nieuws23 jun '14 07:05Aangepast op 23 jun '14 08:46

Oranje maakt zich op voor Chili

Auteur: Bram van Dijk

Oranje treft in Chili vanavond een tegenstander die met de Hollandse School speelt: aanvallend en met druk naar voren. Van Gaal is fan - en boos op de FIFA

Kluivert en Van Gaal. ANP
Kluivert en Van Gaal. ANP

Het is de manier waarop Van Gaal ook zou willen spelen, maar die hij niet toepast door de afwezigheid van Strootman.

Van Gaal is fan van het spel en van coach Jorge Sampaoli van Chili. "Ik denk dat er een coach achter zit die zijn spelers laat spelen op een hele fanatieke manier. Zeer aanvallend en zeer strijdbaar. En dat al meer dan zes maanden lang", zei hij in een persconferentie. "En dat is gewoon knap. Dus ik verwacht een zware tegenstander waarvan ik wel vind dat het 50 om 50 is, want wij spelen ook wel aardig."

Boos
Oranje en Chili strijden in de laatste groepswedstrijd om de groepswinst, met het doel om Brazilië in de volgende ronde te ontlopen. Van Gaal is boos op de FIFA, omdat Brazilië na Nederland speelt en dus zelf kan bepalen tegen wie het wil spelen in de volgende ronde. "De FIFA heeft voor iedere wedstrijd zo'n reclamestuntje over fair play. Met dit soort grappen doet de FIFA het niet goed, want dit is geen fair play."

Martins Indi
Met de geblesseerd uitgevallen Martins Indi gaat het langzaam beter, zei hij tijdens de persconferentie. "Het gaat goed met me, ik maak lichte stapjes vooruit. Ik kijk alles stap voor stap. Gister mocht ik een klein beetje joggen en we zien wel wanneer ik weer kan spelen."

Kuyt in de verdediging
Aanvaller Kuyt zal volgens de Telegraaf op een bijzondere plek gaan spelen vanavond: linksachter. Hiermee houdt van Gaal vast aan het 5-3-2 spelsysteem en schuift Daley Blind een plekje naar het centrum op. De wedstrijd is vanavond om 18.00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen