Nieuws11 jun '12 20:48Aangepast op 13 jun '12 23:55

Slideshow | Oekraïne wint van Zweden: 2-1

Auteur: Anne-Greet Haars

Het thuisland Oekraïne is het EK voetbal maandag gestart met een 2-1-zege op Zweden. De ploeg dankte de winst aan twee rake kopballen van de 35-jarige aanvaller Andrej Shevchenko.

Door de zege neemt Oekraïne de leiding in groep D, voor Frankrijk en Engeland die eerder op de dag gelijkspeelden.

Eerste helft
De wedstrijd kwam langzaam op gang. Zweden speelde erg defensief, waardoor ze niet gevaarlijk konden worden. Uiteindelijk besloot het Zweedse team iets meer naar voren te spelen, waardoor Oekraïne meer op de counter kon spelen.

Naarmate de wedstrijd voortduurde werd het dan ook steeds interessanter. Zowel Ibrahimovic als Shevchenko kregen een grote kans.

Scoreverloop
In de tweede helft (52e minuut) opende Zlatan Ibrahimovic de score: 0-1. Maar Shevchenko wist de wedstrijd binnen twee minuten al weer in evenwicht te brengen. Hij kopte de bal binnen: 1-1.

Oekraïne ging door met druk zetten en dat resulteerde zes minuten later weer in een doelpunt van Shevchenko. Opnieuw kopte hij binnen: 2-1.

Zweden kwam dichtbij om de wedstrijd weer gelijk te trekken. In de 72 minuut schoot Zlatan keihard op doel, maar recht op de keeper. Ook Elmander kreeg in de laatste minuut van officiële speeltijd een grote kans, na een prachtige pass van Zlatan. De bal ging over.

Oekraïne- Zweden 2-1
'52 Ibrahimovic    0-1
'54 Shevchenko   1-1
'60 Shevchenko   2-1

Klik hier voor de actuele stand van zaken in Groep D.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen