Nieuws11 jun '12 18:01Aangepast op 13 jun '12 23:54

Eindstand Frankrijk-Engeland 1-1

Auteur: Fleur de Bruijn

Het duel tussen de twee grote voetballanden Frankrijk en Engeland heeft maandagavond in Donetsk geen winnaar opgeleverd.

De doelpunten vielen in de eerste helft. Joleon Lescott opende na een halfuur de score voor Engeland, Samir Nasri maakte zes minuten voor de rust gelijk.

Bondscoach Laurent Blanc van Frankrijk had vrede met de evenwichtige uitslag. "We hebben iets te angstig gespeeld'', concludeerde hij. "Pas nadat we op achterstand kwamen, namen we het initiatief. Al met al is 1-1 wel okay. We moeten er tevreden mee zijn. Dat was Engeland ook in de slotfase.''

De aanvoerder van de Engelsen, Steven Gerrard, beaamde de woorden van Blanc. "Met 1-1 kunnen we goed leven. Maar het is wel de bedoeling dat we na de tweede wedstrijd tegen Zweden op 4 punten staan.'' De Engelse bondscoach Roy Hodgson sprak van een gedisciplineerde wedstrijd van zijn ploeg. "We hebben het goed gedaan tegen een sterk team. We mogen hier best blij mee zijn.''

Klik hier voor de actuele stand van zaken in Groep D. De analyse van BNR over de wedstrijd volgt later vanavond.

Frankrijk-Engeland 1-1
'30 Lescott          0-1
'39 Nasri              1-1

Vorige eindronde
Voor Frankrijk liep de vorige Europese eindronde uit op een teleurstelling. Frankrijk mocht al na de groepsronde naar huis, onder andere dankzij een ruime overwinning van Nederland (4-1).

Engeland wist zich vier jaar geleden niet eens te plaatsen voor het EK. Opvallend feit: Engeland wist nog nooit de eerste wedstrijd op een EK te winnen.

Wedstrijdverleden
Beide ploegen speelden in het verleden veelvuldig tegen elkaar: 38 keer. Veruit de meeste duels werden gewonnen door de Engelsen (23 keer), Frankrijk won tien keer. Frankrijk en Engeland speelden slechts twee keer eerder op een Europees Kampioenschap tegen elkaar. Een keer won Frankrijk, een keer speelden de ploegen gelijk.

Voorbereiding
De voorbereiding van de Fransen onder leiding van de nieuwe coach en oud-international Laurent Blanc verliep voorspoedig. Frankrijk was voor deze wedstrijd al 21 wedstrijden ongeslagen.

Engeland kwalificeerde zich voor het EK door vijf duels te winnen en drie keer gelijk te spelen. Frankrijk begon de kwalificatiereeks met een nederlaag, maar wist daarna alleen nog te winnen.

Selectie
De Engelsen missen een karrenvracht aan spelers vanwege blessures. Sterspeler Wayne Rooney zit de eerste twee groepswedstrijden een schorsing uit. Frankrijk mist Bacary Sagna en Eric Abidal. Het meespelen van Karim Benzema was even twijfelachtig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen