Nieuws6 apr '13 11:14

NASA wil asteroïde vangen

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil een asteroïde 'vangen' en naar de nabijheid van de aarde brengen. Amerikaanse media schrijven zaterdag over die plannen.

Het is de bedoeling dat een onbemand ruimteschip tegen 2020 een kleine asteroïde op 'sleeptouw' neemt, laat de nieuwszender CBS weten. Uiteindelijk wil de NASA astronauten naar de asteroïde sturen.

De NASA wil zo meer te weten komen over de dreiging die asteroïden kunnen vormen voor de aarde. Dat kan helpen bij de ontwikkeling van manieren om ze af te weren, mocht er een op ramkoers komen met de aarde.

Bodemschatten
Ook wordt de samenstelling onderzocht op 'bodemschatten' die in de toekomst mogelijk uit de ruimterotsen kunnen worden gehaald. Verder wil de NASA kijken of de asteroïde geheimen herbergt die de organisatie kan gebruiken om ruimtereizen naar de planeet mars beter mogelijk maken.

Kleine asteroïde
De asteroïde die de NASA op het oog heeft, heeft een diameter van nog geen 10 meter. Dat is erg klein naar ruimtemaatstaven. Een van de grootste uitdagingen is dan ook er een te vinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen