Nieuws9 okt '13 05:27Aangepast op 9 okt '13 06:24

Boos omroeppersoneel naar Malieveld

Auteur: ANP Nieuws

De medewerkers van de publieke omroep zijn boos omdat ze van het kabinet bovenop de aangekondigde 200 miljoen euro nog eens 100 miljoen moeten bezuinigen. Met het omroeppersoneel zijn ook meer dan 250.000 kijkers en luisteraars tegen de extra subsidiekorting.

ANP
ANP

Zij ondertekenden een petitie die vandaag tijdens een demonstratie op het Malieveld in Den Haag wordt aangeboden aan staatssecretaris Sander Dekker.

Doodsteek
Onder de noemer Onze programma's bezuinig je niet 123 weg, voerden de publieke omroepen de afgelopen weken actie tegen de bezuinigingsplannen van Dekker. Presentatoren en andere BN'ers drukten in radio- en tv-spotjes de politiek op het hart dat extra snijden de doodsteek voor veel programma's, series en films betekent.

De campagne eindigt woensdagmiddag met een grote demonstratie op het Malieveld. Meerdere artiesten beklimmen het podium om hun steun te betuigen, onder wie Freek de Jonge, Pieter Derks, Tim Knol, De Staat, Lenny Kuhr en de blazers van het Residentie Orkest. Rond het middaguur overhandigen MAX-directeur Jan Slagter en NPO-voorzitter Henk Hagoort de petitie aan de staatssecretaris.

45 bussen
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zet vandaag 45 bussen in om demonstranten vanuit het hele land naar Den Haag te brengen. In totaal maken daarvan 2250 omroepmedewerkers en sympathisanten gebruik.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen