Nieuws15 jan '13 19:12

Hells Angels zwijgen over wapens

Auteur: Mijke Hurkx

De voormalige Hells Angel Evert van de K. hield bij vragen over wapenhandel zijn lippen stijf op elkaar. Wel omschreef de 53-jarige verdachte zichzelf als een handelaar is die in alles handelt, ook in hennep.

Bij de rechtbank in Utrecht diende dinsdag een megazaak tegen 9 verdachten die voortkomt uit een onderzoek naar motorclub Hells Angels.

Toch lijkt de officier van justitie een sterke zaak te hebben tegen deze verdachte. Van de K. verkocht 1,5 jaar geleden wapens aan een pseudokoper van de politie. Aan deze agent vertelde Van de K. ook dat hij een officier was bij de Hells Angels.

Na die verkoop aan een pseudokoper vond de politie een wapenopslag in een garage in Amersfoort. Ook rolde de politie een heel netwerk van hennephandelaren op. De verdachten weigerden de meeste vragen te beantwoorden.

De advocaat van Van de K. heeft al betoogd dat de pseudokoop door de politie niet volgens de regels is verlopen. De politie vond ook nog kinderporno op de computer van de 50-jarige penningmeester van de Hells Angels uit Zeist. Tegen deze verdachte is daarom al 2 jaar cel geëist.

Woensdag gaat de zaak verder met de behandeling van een aantal hennepkwekerijen. Op 22 januari zal de officier van justitie een eis uitspreken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen