Nieuws10 feb '12 12:45Aangepast op 13 feb '12 11:49

Groene tuktuk voor het Verre Oosten

Auteur: Anne-Marieke Baanders

Als kleine starter je op een onbekende markt in India en Sri Lanka veroveren lijkt vrijwel onmogelijk. Ruben Antvelink (27) kreeg het voor elkaar om de Stichting Doen te laten investeren in zijn onderneming. 

auteur: Joost Bijlsma.

Met drie medestudenten autotechniek uit Arnhem en Nijmegen deed Antvelink, in 2009, mee aan een wedstrijd. De grootste vervuiler van Azië, de tuktuk, moest een groener gemaakt worden. Hetzelfde jaar werd de hippe onderneming Eco Tuk B.V. opgericht door deze jonge ondernemers.

De groene tuktuk zal de uitstoot van milieuonvriendelijke stoffen aanzienlijk vermideren door de lpg-ombouwsets. “Het ondernemerschap trekt ons. We hebben nog geen hypotheek, dus niets te verliezen,” aldus Antvelink.

Businessplan
Het eerste businessplan was gericht op get direct leveren aan afnemers. Bij het eerste bezoek aan de stad Chennai zagen de jonge ondernemers dat het onbegonnen werk was. In India is ook een totaal andere cultuur.

Inmiddels zijn de bedenkers van de Eco Tuc in contact gekomen met de grootste financier van tuktuks in Sri Lanka en gaan ze met hen samenwerken.

Driewielertaxi's

Inmiddels is er ook ruim150.000 euro geïnvesteerd door de geldschieter Stichting Doen. Eco Tuk B.V. verkoopt inmiddels lpg-ombouwsets voor gemotoriseerde driewielertaxi’s in het Verre Oosten.

Dit artikel is deels overgenomen van de FD-website Young Entrepreneur. Lees hier verder.

Gerelateerde artikelen