Nieuws12 sep '14 08:00

Defensievakbonden de straat op

Auteur: BNR Webredactie

Defensievakbonden gaan vandaag de straat op voor betere arbeidsvoorwaarden. Het defensiepersoneel zit nu bijna 550 dagen zonder CAO, en de vakbonden hebben er weinig vertrouwen in dat die situatie snel gaat verbeteren.

De vakbonden die driekwart van het Defensiepersoneel vertegenwoordigen, organiseren straks een manifestatie op het Malieveld. BNR sprak met Jean Debie, voorzitter van militaire vakbond VBM. Hij legt uit wat er staat te gebeuren.

"Om 12 uur marcheren wij van de Lange Voorhout naar het plein. Daar is een manifestatie, waar een speciale gast ons gaat informeren over de toestand van de organisatie en waar we aandacht vragen voor het personeel. Om twee uur vanmiddag maken we het resultaat van ons opinieonderzoek bekend, waarin zeker 3000 mensen hun mening geven over de situatie op het moment."

Prinsjesdag
De manifestatie wordt gehouden met Prinsjesdag in het vooruitzicht. "We vragen aandacht voor het personeel. Er is nu een bijdrage beloofd van 100 miljoen euro. Dat lijkt veel geld, maar voor Defensie is dat weinig. Op lange termijn hebben we miljarden euro's nodig om te voldoen aan de NAVO-norm. Ook gaat weinig hiervan naar het personeel. Dat zien we graag anders."

Mocht de manifestatie niet het gewenste effect hebben, dan worden er nieuwe stappen gezet. "We gaan eerst onderhandelen met de minister. Naar aanleiding daarvan gaan we kijken of er nog andere maatregelen nodig zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen