Nieuws22 apr '14 17:46

Iedereen wordt gefouilleerd bij Heracles-Ajax

Auteur: Bram van Dijk

Iedereen zal worden gefouilleerd bij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Ajax aanstaande zondag, waar Ajax kampioen kan worden. De extra veiligheidsmaatregel wordt genomen nadat Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooiden tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle.

Ook komt er extra cameratoezicht volgens een woordvoerder van de gemeente Almelo. Meestal wordt maar een deel van het stadion in de gaten gehouden. "We houden nu het hele stadion in de gaten, omdat kaarten via Marktplaats worden verkocht. Daardoor hebben we onvoldoende zicht op waar Ajax-fans zitten. Zij kunnen dus naast fans van Heracles zitten.'' In het stadion is plaats voor 8500 toeschouwers.

Vuurwerkhonden
Heracles gaat bovendien vuurwerkhonden inzetten die voor de wedstrijd moeten zoeken naar vuurwerk. Afgelopen zondag werd tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax in de Rotterdamse Kuip vuurwerk op het veld gegooid dat voor de wedstrijd het stadion binnengesmokkeld zou zijn.

Voetbalfeest
Edwin van Lenthe, woordvoerder van Heracles Almelo, heeft vertrouwen in een goed verloop van de wedstrijd. "Laten we er met z'n allen een groot voetbalfeest van maken zodat iedereen kan zien dat je ook met elkaar een mooie voetbalmiddag kan beleven."

Straf
Ajax, de gemeente Amsterdam en de hoofdstedelijke politie besloten dinsdag ongeveer 400 supporters te straffen. Zij mogen zondag het Polmanstadion van Almelo niet in. Ruim 100 tot 150 van hen hadden een kaartje voor de wedstrijd, maar die zijn ingetrokken door Ajax.

Het is onduidelijk hoe de politie wil voorkomen dat de bestrafte fans alsnog naar Almelo reizen en op andere tribunes plaatsnemen. "We gaan er in geval vanuit dat we wel een -lijst met namen krijgen zodat we die groep kunnen weren'', aldus de woordvoerder van Almelo.

Gerelateerde artikelen