Nieuws28 aug '12 17:30

Wilders afgebeeld naast Breivik en Hitler

Auteur: Mijke Hurkx

"Te walgelijk voor woorden'', zegt Wilders dinsdagmiddag. Geert Wilders staat afgebeeld naast Breivik en Hitler op een schilderij van zanger Bennie Jolink. Het schilderij maakt deel uit van zijn nieuwe Normaal-theatervoorstelling.

'Halve Soul Helemaal Høken' heet de voorstelling. Geert Wilders is niet alleen de gebeten hond op het schilderij, ook een nummer van de cd gaat over de PVV'er. En die is ook niet mals. Op 7 september komt het nieuwe album van Normaal met teksten waarin de rol van de media, platenmaatschappijen en de politiek wordt aangepakt.

Decorstuk
Bij de nummers hebben zanger Bennie Jolink en kunstenares Petra Verboeket schilderijen gemaakt die tijdens de theatertour ook als decorstuk dienen. In een politiek manifest op de website van Normaal verklaart Jolink zich al jaren te ergeren aan het populisme.

Volgens Jolink is het toeval dat het album 5 dagen voor de verkiezingen verschijnt. De teksten en de schilderijen, ook van de hand van kunstenares Petra Verboeket, waren volgens hem al in de maak voordat het kabinet viel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen