Nieuws28 okt '13 11:09Aangepast op 28 okt '13 11:33

De nieuwe app van BNR: het nieuws in eigen hand

Auteur: Harmen Simon Teunis

BNR Nieuwsradio heeft een nieuwe app. Met deze app geven we de gebruikers de macht over hoe en wanneer zij op de hoogte gehouden willen worden van het laatste nieuws en BNR programma’s.

Wil je live het laatste nieuws luisteren of alleen de column van Kees de Kort terugluisteren? Of heb je liever een playlist met je favoriete BNR-programma’s voor tijdens het reizen of het sporten? Met de vernieuwde BNR app kan het! Daarmee heb je het nieuws in eigen hand.

De nieuwe app bouwt verder op het succes van de oude vertrouwde app. Zo zijn de succesvolle onderdelen zoals BNR Topic, het nieuwsoverzicht, de columns en het overzicht van files en flitsers bewaard gebleven. Maar om de app nog gebruiksvriendelijker te maken en het terugluisteren van je favoriete programma’s nog makkelijker te maken, hebben we verschillende functionaliteiten toegevoegd aan de app.

Zelf offline afspeellijsten samenstellen voor onderweg
Zo kunnen gebruikers vanaf nu ook programma’s en columns toevoegen aan afspeellijsten. “We hebben geluisterd naar de feedback van onze luisteraars en de gebruikers van onze bestaande app. Wat we vaak hoorden was de wens om afspeellijsten te kunnen maken. Vanaf nu kun je progamma’s en columns downloaden, ze toevoegen aan afspeellijsten en deze offline terugluisteren. Handig voor tijdens treinreizen, sporten of andere momenten dat je naar je lievelingsprogramma’s van BNR wilt luisteren”, legt adjunct-hoofdredacteur Meindert Schut uit.

Je favoriete BNR programma’s gemist?
Het is met de nieuwe app ook mogelijk om alerts te ontvangen wanneer je favoriete programma’s terug te luisteren zijn.

Een functionaliteit die voor veel gebruikers als geroepen kan komen, zegt Schut. “Veel van onze programma’s worden overdag uitgezonden. Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens de uitzending in vergadering zit, druk bent met werken of op een andere manier verhinderd bent om live te luisteren. Daarom hebben we een alert-functie toegevoegd. Via de app kun je per programma alerts instellen waardoor je een alert krijgt zodra het programma terug te luisteren is via de app of via de podcast.”

Live BNR luisteren met een druk op de knop op alle pagina’s
Op alle pagina’s, of je nou artikelen leest, bekijkt waar de file’s staan of je mening geeft over het Topic van de dag, bovenin de app zie je altijd een luister live-knop staan.

De app heeft ook een nieuwe look en feel gekregen. Zo hebben we nieuwe menu-indelingen en andere designaanpassingen doorgevoerd. Ook is de app technisch geoptimaliseerd voor iOS 7.

De nieuwe BNR-app is hier te downloaden voor iOS en Android.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen