Nieuws14 apr '14 18:41

Familie Lisanne begrijpt afschalen zoektocht

Auteur: BNR Webredactie

De zoektocht naar de twee in Panama vermiste jonge Nederlandse vrouwen wordt minder intensief. Panamese media meldden dit maandag, nadat de speurders geen enkel spoor van Lisanne Froon en Kris Kremers hadden aangetroffen.

De familie van Lisanne Froon (22) begrijpt dat de zoektocht naar haar en haar vriendin Kris Kremers (21) minder intensief wordt. "We snappen dat zo'n besluit op enig moment valt'', reageerde Wil Ellenbroek maandag namens de familie op het besluit van de Panamese autoriteiten.

De familie is ontzettend verdrietig, bezorgd en onzeker, zei Ellenbroek. Maar ze hebben de hoop niet opgegeven. "Hoop moet je altijd blijven houden. Maar je moet ook je ogen niet sluiten voor de realiteit.'' Hij benadrukt de grote waardering die de ouders van Lisanne hebben voor de mensen die al bijna 2 weken naar haar op zoek zijn.

Hoewel de zoektocht wordt afgeschaald, gaat de familie er wel vanuit dat de autoriteiten in Panama alert blijven en verder onderzoek zullen doen.

'Alles uitgekamd'
De routes die ze konden nemen, zijn allemaal meer dan eens nagegaan. Chef Arturo Alvarado van de dienst Sinaproc, die voorop liep in de zoektocht, zei maandag dat de autoriteiten de streek wel in de gaten blijven houden. Hij had de media al gezegd dat 'alles is uitgekamd op alle manieren die hier nationaal en internationaal gebruikelijk voor zijn'. "We kunnen dit niet nog een keer doen omdat we uitsluiten er nog een spoor te vinden'', zei Alvarado volgens de krant Estrella de Panamá.

Afgelopen week vreesde de chef van Sinaproc ook al dat ze geen spoor van de twee zouden vinden. Maar president Ricardo Martinelli beval de zoektocht te intensiveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen