Nieuws26 mrt '13 11:05

Dader aanslag gemeentehuis in Waalre gepakt

Auteur: Mijke Hurkx

De politie denkt een belangrijke dader van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre te hebben gepakt. De 36-jarige man uit Sint-Michielsgestel werd dinsdagochtend thuis aangehouden.

De politie denkt dat hij een van de brandstichters is. Bij de arrestatie op het woonwagenkamp aan het Spreeuwenbos in Sint-Michielsgestel werden 35 agenten ingezet. Het is de derde arrestatie tot nu toe, eerder werden al twee mannen opgepakt die worden verdacht van medeplichtigheid. Na de arrestatie is het huis doorzocht door de recherche, aldus de politie.

Belangrijke stap
Een belangrijke stap in het onderzoek, zegt een politiewoordvoerder tegen BNR. "Maar het is te prematuur om hiermee te veronderstellen dat de zaak rond is. We verwachten nog meer aanhoudingen." Twee mannen die eerder werden aangehouden, werden verdacht van betrokkenheid, maar niet van brandstichting. Zij werden snel weer vrijgelaten.

Gouden tip
Vorige week werd een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de aanslag. De politie wil niet zeggen of die beloning heeft geholpen. Er werken nog steeds 40 rechercheurs aan de zaak. "We willen nu nog niets kwijt over het waarom van de aanslag. We hebben veel vragen voor deze verdachte en willen dan ook niet dat op welke manier dan ook beinvloed kunnen worden door vragen van buitenaf", meldt de woordvoerder.

Op 18 juli 2012 reden twee auto's gelijktijdig het gemeentehuis van Waalre in. Het gemeentehuis is toen grotendeels afgebrand, het monumentale deel werd verwoest. Het bleek om een aanslag te gaan. Dit zijn archiefbeelden:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen